Argentina i Fotbolls VM 2018

Argentina spelar i Grupp D i fotbolls-VM 2018 tillsammans med Island, Kroatien och Nigeria. Denna gruppen har även kallats dödens grupp. Argentina hade vissa problem men kom till slut trea i Sydamerikanska VM-kvalet. Argentinas förbundskapten heter Jorge Sampaoli och lagkapten är Lionel Messi som även är den största stjärnan, Messi spelar för Barcelona. Argentina är stora favoriter till att ta sig vidare från gruppen.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Argentina VM 2018

16 juni: 15.00 Argentina–Island (Moskva)
21 juni: 20:00 Argentina–Kroatien (Nizjnij Novgorod)
26 juni: 20:00 Nigeria–Argentina (S:t Petersburg)

Bästa odds Argentina

Argentina spelas för närvarande till 10,50 ggr pengarna hos Coolbet

Betyg Argentinas spelartrupp

Överlag är detta ett av VMs bästa trupper offensivt. I anfallet och på mittfältet finns det gott om världstjärnor som Messi och Dybala. I backlinjen och på målvaktsidan finns det dock lite frågetecken. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 3 av 5

Som förste målvakt hade man Sergio Romero som är andremålvakt i Man United. Han är nu skadad och kan inte vara med i VM. Därefter har man Willy Caballero som heller inte är förstaval i sitt klubblag Chelsea. Detta är en nyckelposition och här har Argentina sin största svaghet enligt oss. Jämfört med konkurrenterna i VM så står man sig slätt. Nu får man hoppas på att någon av målvakterna kliver fram och blir hjälte och motbevisar oss om det ska räcka hela vägen till VM-guld

Backar - Betyg 4 av 5

Fazio, Otamendi och Rojo är alla mycket bra mittbakcar så här anser vi att Argentina har det bra förspänt. På ytterbacksplatsen ser det dock tunt ut. Om nu Argentina inte väljer en 3 backslinje med tanke på alla offensiva hos som finns i truppen. Vi tycker ändå att Argentina har det helt ok vad gäller försvarare och får godkänt betyg.

Mittfält - Betyg 4 av 5

Argentina har tagit ut väldigt många mittfältare och det finns gott om rutin här. I Javier Mascerano har vi en gammal räv som alltid står rätt. Kan även vid behov gå ned i backlinjen och täcka upp. Lo Celso från PSG är den nya stjärnan som tagit plats på mitten och är riktigt bra. Dessutom finns angel di maria som står för fart.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Det hade räckt med att man har Messi på topp för att man skulle få en 5:a i betyg i anfallet. Världens bäste kan i sina bästa stunder avgöra matcher helt på egen hand. Men när det också finns lirare som Aguero, Higuain och Dybala att tillgå i anfallet förstår man att Argentina har den bästa uppsättningen av forwards av alla lag i VM. En spelare som Mauro Iccardi som vann skytteligan i Serie A fick t.ex inte plats i truppen.

Total betyg Argentina = 16 av 20