Belgien i Fotbolls VM 2018

Belgien spelar i fotbolls-VM 2018 i Grupp G tillsammans med England, Tunisien och Panama. Man vann sin kvalgrupp i Europa och gick igenom kvalet obesegrade med 9 vinster och endast 1 förlust och därför blev man direktkvalificerade till VM 2018. Belgiens förbundskapten heter Roberto Martínez och lagkapten är Eden Hazard. I Belgien vimlar det av stjärnor som T.ex Kevin de Bruyne i Man City och Eden Hazard i Chelsea. Belgien är tillsammans med England favoriter att gå vidare från gruppen.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Belgien VM 2018

18 juni: 17.00 Belgien–Panama (Sotji)
23 juni: 14:00 Belgien–Tunisien ( Moskva)
28 juni: 20:00 England–Belgien (Kaliningrad)

Bästa odds Belgien

Belgien spelas för närvarande till 13,00 ggr pengarna hos Bet365

Betyg Belgiens spelartrupp

Belgiens VM-Trupp hör till en av de allra bästa. Man har många stora profiler och spelsckickliga världsklass-spelare. Längst bak har man en av VMs bästa målvakter i Courtois. I backlinjen finns väldigt stabila Premier League spelare i form av Alderweireld och vertongen. Lagkapten och pådrivaren mittbakcen Kompany är skadad och kämpar för att hinna bli spelklar till första matchen. Framåt vimlar det av stjärnor som DeBruyne och Hazard för att bara nämna några. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 4 av 5

Thibaut Courtois är i sina bästa stunder en magisk målvakt som kan vinna matcher på egen hand åt sitt lag. I denna säsongen har han dock vacklat lite i Chelsea. Men kapaciteten finns absolut. Klarar sig Coutrois från sakdor behöver inte ersättarna Mignole och Castels sättas på prov. Tur är väl det då de inte riktigt har statusen att vara nummer 1 i ett lag av Belgiens dignitet.

Backar - Betyg 4 av 5

Kommer Kompany bli spelklar och i form har man snudd på femma i bertyg. Den skadedrabbade kaptenen gör dock att det dras ner till en 4:a i betyg. Belgien brukar spela 3 backslinje och får här svårt att få ihop toppklass om inte Kompany kan delta i VM. Alderweireld och Vertongen är självskrivna men vem tar den sista om inte Kompany blir spelklar? Meunier är en offensiv ytterback som kanske kan användas om man frångår sin trebacklinje.

Mittfält - Betyg 5 av 5

Om vi tittar på mittfältet hos Belgien så vimlar det av världstjärnor. Eller vad sägs om Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Yannick Carrasco. Där bakom finns pålitligen Fellaini och Dembele om det skulle krisa.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Längst fram har man starke Romelu Lukaku och det är en spelare med hög potential. Han har dock haft ganska så långa svackor i sitt klubblag man Utd i år. Bakom honom finns spännande Michy Batshuayi som fått en ny vår i Dortmund i år. Dries Mertens i Napoli har även han haft en magisk säsong i Napoli. Det finns gott om alternativ på topp och frågan är vem av alla stjärnor som inte får spela?

Total betyg Belgien = 17 av 20