Brasilien i Fotbolls VM 2018

Brasilien är en av favoriterna till att vinna fotbolls-VM 2018. Man vann sin VM-kvalgrupp i Sydamerika övertygande. Brassarna är det enda lag som deltagit i samtliga VM. Brasilien har hela 5 stycken vm-guld och siktar nu på det sjätte. Kan det bli en sjätte? Brasiliens förbundskapten heter Tite och lagkapten är stjärnan Neymar som spelar i PSG. Neymar som nu är skadad och är osäker på om han blir frisk till VM?

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Brasilien VM 2018

17 juni: 20.00 Brasilien–Schweiz (Rostov)
22 juni: 14:00 Brasilien–Costa Rica (S:t Petersburg)
27 juni: 20.00 Serbien–Brasilien (Moskva)

Bästa odds Brasilien

Brasilien spelas för närvarande till 6,00 ggr pengarna hos Bethard

Betyg Brasiliens VM-Trupp

Brasilien har överlag en av hela Fotbolls VMs bästa trupper. Det finns världstjärnor på varje position och även ersättarna håller väldigt hög internationell klass. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg på Brasiliens trupp:

Målvakter - Betyg 5 av 5

Som förste målvakt har man Allison i Roma som är en mycket skicklig målvakt som var med och ledde Roma till en semifinal i Champions League. Som andramålvakt finns Ederson som även han spelar i en storklubb som Man City. Här finns det inget att klaga på vad gäller kompetens!

Backar - Betyg 4 av 5

Brasilien har mycket duktiga backar och flera rutinerade spelare finns att tillgå. Marcelo på vänsterbacken är en av väldens bästa ytterbackar. Dock så saknas Dani Alves på högerbacken och det är enda frågetecknet som vi har på backuppsättningen i Brasilien. I mittlåset finns Silva och Marquinhos Dock så är ytterbackarna inte i absoluta världsklass. Bakom de självklara spelarna är det dock lite tunnt med backups.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På det defensiva mittfältet har man Casemiro och Fernandiho som är givna. Där bakom kan även Paulinho täcka upp om det blir skador. Offensivt på mittfältet finns det flera bra alternativ med spelare som Coutinho, Willian och Fred.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Anfallet i Brasilien står lite och faller med om Neymar hinner komma i speldugligt skick. Gör han det är det fullpoängare längst fram. Det finns även Jesus och Firmino som kan spela centralt. Douglas Costa är en annan sevärd spelare som kan bli användbar.I vårt tycke så är det mycket bra alternativ på topp för brassarna.

Total betyg Brasilien = 18 av 20