England i Fotbolls VM 2018

England spelar i fotbolls-VM 2018 i Grupp G tillsammans med Belgien, Tunisien och Panama. Man vann sin kvalgrupp i Europa och gick igenom kvalet obesegrade med 8 vinster och 2 oavgjorda och därför blev man direktkvalificerade till VM 2018. Englands förbundskapten heter Gareth Southgate och lagkapten är Jordan Hendersson. I England vimlar det av stjärnor som t.ex Harry Kane i Tottenham och Jamie Vardy i Leicester. England är tillsammans med Belgien favoriter att gå vidare från gruppen.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider England VM 2018

18 juni: 20:00 Tunisien–England (Volgograd)
24 juni: 14:00 England–Panama (Nizjnij Novgorod)
28 juni: 20:00 England–Belgien (Kaliningrad)

Bästa odds England

England spelas för närvarande till 19,00 ggr pengarna hos Coolbet

Betyg Englands VM-Trupp

England har tagit ut 23 man och det är en ok trupp. Truppen är ganska ung och flera lovande spelare finns med. Dessutom finns det flera tongivande spelare som varit med i stora klubblag tidigare. Tonvikten i Truppen ligger dock defensivt då Southgate tagit ut hela 10 backar. Noterbart är även att målvaktsveteranen Joe Hart är petad och inte får följa med till VM. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg på Englands trupp:

Målvakter - Betyg 2 av 5

Butland, Pickford och Pope är Englands tre uttagna målvakter. Inga målvakter som skrämmer slag på konkurrenterna utan halvdugliga Premier League målvakter. Som förste målvakt väljer nog Southgate Jack Butland som åkte ur Premier League med sitt Stoke. Som andramålvakt finns Pickford i Everton som inte han heller har haft en strålande säsong med sitt Everton. Målvakterna i Englands trupp är ett stort frågetecken!

Backar - Betyg 3 av 5

I backlinjen finns det däremot mycket rutin med spelare som Cahill, Walker och Danny Rose. Om man ser på uttagningen känns det nästan som att Southgate tänkt sig en 5 backslinje. Det stora utropstecknet är unge Trent Alexander Arnold från Liverpool som fick en plats i truppen. Vi är ganska så trygga med Englands backlinje ändå.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet man bara plockat ut 5 spelare. Dock så är många av backarna även kompatibla att spela på mitten. Men centralt finns det Dier och Henderson som stabila pjäser och offensivt på mittfältet kommer nog Dele Alli att spela. Mittfältet känns tunnt men starkt.

Anfallare - Betyg 4 av 5

I anfallet i England hittar vi nog den bästa lagdelen. Med målsputorna Harry Kane och Jamie Vardy finns det god täckning i mitten. På kanterna finns det snabbhet i Sterling och Rashford. Anfallet får bra betyg i England och kan skrämma slag på många lag under VM. Det återstår att se hur Southgate väljer att formera laget men det känns som att han gott med alternativ framåt

Total betyg England = 13 av 20