Frankrike i Fotbolls VM 2018

Frankrike spelar i Grupp C i fotbolls-VM 2018 tillsammans med Australien, Peru och Danmark. Man vann sin VM-kvalgrupp före Sverige och därför tog man sig till VM. Frankrikes förbundskapten heter Didier Deschamps och lagkapten är Hugo Lloris. Största stjärnan är Paul Pogba som spelar i Manchester United. Frankrike är stora favoriter till att ta sig vidare från gruppen.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Frankrike VM 2018

16 juni: 12.00 Frankrike–Australien (Kazan)
21 juni: 14.00 Frankrike–Peru (Jekaterinburg)
26 juni: 16:00 Danmark–Frankrike (Moskva)

Bästa odds Frankrike

Frankrike spelas för närvarande till 7 ggr pengarna hos Bethard

Betyg Frankrikes VM trupp

Detta är utan tvekan en av VMs bästa trupper. Det finns världstjärnor på nästan position och även även på bänken finns riktigt bra spelare. Detta är utan tvekan ett lag som kan gå hela vägen och ta VM guld!

Målvakter - Betyg 4 av 5

Tre bra målvakter där Tottenhams Hugo Lloris är förstemålvakt. Han är en riktigt bra målvakt som dock någon enstaka gång kan ställa till det för sig själv som han gjorde i VM kvalet mot Sverige.

Backar - Betyg 5 av 5

Här hittar vi ett av VMs bästa mittbackspar med Umiti och Varane som till vardags spelar i Barcelona och Real Madrid. Även ytterbackarna håller hög klass och att göra mål på Frankrike i VM kommer inte att bli lätt. Detta är kanske hela VMs bästa backlinje och den som är grunden för Frankrikes chanser till att ta VM guld!

Mittfält - Betyg 5 av 5

Lite beroende på hur Frankrike väljer att ställa upp så finns det fantastiska spelare att välja bland på mittfältet. Vad sägs om Pogba, Kante, Matuidi, Mbappe, Dembele? Troligtvis spelar man med ett fem-manna mittfält och då är det få lag som kommer att spela bort Frankrike på mitten. I vårt tycke är det nog bara Tyskland och eventuellt Brasilien som har ett bättre mittfält!

Anfallare - Betyg 4 av 5

Detta är kanske Frankrikes svagaste punkt. Visst har man Antoine Griezmann men en VM turnering är lång och man kommer att få räkna med att fler anfallare är med och producerar. Och det kan vi tycka är lite tunnt. Här måste Frankrike hitta helt rätt om man ska nå hela vägen!

Total betyg Frankrike = 18 av 20