Spanien i Fotbolls VM 2018

Spanien spelar i Grupp B i fotbolls-VM 2018 tillsammans med Portugal, Marocko och Iran. Man vann sin VM-kvalgrupp före Italien och därför tog man sig till VM. Spaniens förbundskapten heter Julen Lopetegui men fick sparken dagen före VM starten! Hur det blir under vM är inte helt klart! Lagkaptenen i Spanien heter Sergio Ramos & största stjärnan är Andres Iniesta som spelar i Barcelona.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Spanien VM 2018

15 juni: 20:00 Portugal–Spanien (Sotji)
20 juni: 20.00 Iran–Spanien (Kazan)
25 juni: 20.00 Spanien–Marocko (Kaliningrad)

Bästa odds Spanien VM-vinnare

Spanien spelas för närvarande till 7,00 ggr pengarna hos Coolbet

Betyg Spaniens spelartrupp

Spanien har en av VMs bästa trupper. Det finns en rad världstjärnor på varje position och även ersättarna håller väldigt hög klass. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Som förste målvakt har man David de Gea som är en av världens bästa målvakter. Om han är skadefri under VM kan Spanien vara med och utmana om VM-Titeln. Där bakom har man pålitlige Pepe Reina och Bilbaos Arrizabalaga. Detta gör att vi inte kan sätta fullt betyg på målvakterna hos Spanien då man är väldigt beroende av att De Gea inte blir skadad. Håller han sig frisk hela VM är det dock inga problem för Spaniens målvakter.

Backar - Betyg 5 av 5

ett mittbackspar av yttersta världsklass i Pique och Ramos. De båda spelarna är generaler i sina respektive klubblag. Kan de få ihop samspelet är det ett mycket svårforcerat försvar. På ytterbackarna har man Carvajal och Alba som givna kandidater. Väldigt bra täckning där också. Spanien blir mycket svåra att göra mål mot.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet börjar det dock bli lite ålderstiget med Andres Iniesta, Busquets och Silva som tänkbara startspelare. De är ändå i sina bästa stunder mycket bra fotbolls-spelare och detta är sista chansen att vinna nåt tillsammans. Där bakom finns det ändå Thiago från Bayern och Koke och Saul från Atletico Madrid. Spaniens mittfältare är mycket tekniska och duktiga på att hlla i bollen.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Diego Costa är anfallaren nummer 1 längst fram ocbh han är en mycket bra och en pålitlig & lite småelak forward. Bakom honom finns Aspas som är en lurig inhoppare med näsa för mål. På kanterna finns snabbhet iform av Asensio och Vasquez från Real Madrid. Även Isco är en tänkbar spelare att slänga in på anfallet. Det finns alltså gott om anfallsalternativ för Spanien när det gäller att producera mål.

Total betyg Spanien = 17 av 20