Sverige i Fotbolls VM 2018

Sverige spelar i fotbolls-VM 2018 i Grupp F tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Man kom tvåa i sin VM-kvalgrupp i Europa efter Frankrike men före Holland. Tack vare det fick Sverige tuffast möjliga Play-offlottning när man fick möta Italien. Efter 1-0 på hemmaplan lyckades Sverige få 0-0 och säkra avancemanget till fotbollsvm 2018. Sveriges förbundskapten heter Janne Andersson och lagkapten är Andreas Granqvist. Det är nu bekräftat att Zlatan Ibrahimovic inte att vara med då han tackat nej till landslaget. Nu är det Emil Forsberg i tyska Leipzig som är den största stjärnan. Men Janne har laget före jaget och det är ett hårt kämpande lag som ska försöka knipa avancemanget i VM.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Sverige VM 2018

2018-06-18 14:00 Sverige - Sydkorea (Nishny Novgorod) sänds av SVT
2018-06-23 20:00 Tyskland - Sverige (Sotji) sänds av TV4
2018-06-27 16:00 Mexico - Sverige (Jekaterinenburg) sänds av SVT

Bästa odds Sverige

Sverige spelas för närvarande till 300,00 ggr pengarna hos Bethard

Betyg Sveriges spelartrupp

Sverige har ett starkt kollektiv utan egentliga stjärnspelare. En stark organistaion som byggs bakifrån med lagkaptenen Andreas Granqvist som styr och ställer. Den bästa spelaren och enda med lite kreativitet är Emil Forsberg. Han är nyckeln för Sverige om det ska gå bra. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 2 av 5

Som förste målvakt har man Robin Olsen från FC Köpenhamn som dock har varit skadad under stora delar av säsongen i sitt klubblag. Han är Sveriges bästa målvakt och han är nu skadefri om än lite ringrostig. Om Sverige ska gå vidare från gruppen krävs att han håller. Nordfeldt och Johnsson är dugliga målvakter men inga självklara matchvinnare.

Backar - Betyg 3 av 5

Detta är nog Sveriges bästa lagdel om alla får vara skadefria. Granqvist och Lindelöf har visat sig starka tillsammans och Lustig och Augustinsson är bra och offensiva ytterbackar som jobbar hårt. Även reserverna kan gå in och göra ett bra jobb om det skulle uppstå skador.

Mittfält - Betyg 2 av 5

Emil Forsberg och Albin Ekdal är två spelare som håller hygglig internationell nivå. Sebastian Larsson jobbar alltid stenhårt för laget. Sverige har en bra organisation men inte några topp-spelare. Kan detta räcka? Var finns kreativiteten på mitten om Forsberg skulle dippa?

Anfallare - Betyg 2 av 5

Toivonen och Berg heter Sveriges anfallspar och de har ett bra samarbete på planen och jobbar hårt. Berg är en naturlig målskytt som måste vara i toppform om Sverige ska ha nån chans. Kiese Thelin och Guidetti finns som alternativ men skrämmer knappast många landslag.

Total betyg Sverige = 9 av 20