Tyskland i Fotbolls VM 2018

Tyskland spelar i fotbolls-VM 2018 i Grupp F tillsammans med Sverige, Mexiko och Sydkorea. Man vann sin VM-kvalgrupp i Europa med tio raka segrar utan att tappa en enda poäng före NordIrland och Tjeckien. Tysklands förbundskapten heter Joachim (Joggi) Löw och lagkapten är Manuel Neuer. En av de största stjärnorna är Thomas Müller som spelar i Bayern München. Men det vimlar av världsjärnor i detta lag och många tror att Tyskland kan vinna hela VM då de har en av de bästa trupperna i hela VM. I gruppen är man solklar favorit så det blir något för Sverige att försöka rå på.

Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Tyskland VM 2018

17 juni: 17:00 Tyskland–Mexiko (Moskva)
23 juni: 20:00 Tyskland–Sverige (Sotji)
27 juni: 16:00 Sydkorea–Tyskland (Kazan)

Bästa odds Tyskland

Tyskland spelas för närvarande till 5,75 ggr pengarna hos Coolbet

Betyg Tysklands spelartrupp

Överlag är detta ett av VMs bästa trupper. Det finns världstjärnor på varje position och även ersättarna håller väldigt hög internationell klass. Vi går igenom lagdel för lagdel och sätter betyg

Målvakter - Betyg 5 av 5

Som förste målvakt har man Manuel Neuer som dock har varit skadad under stora delar av säsongen i sitt klubblag Bayern München. Han är dock med i bruttotruppen då han är såpass bra att om han kommer i form är tungan på vågen om det ska bli VM_guld eller inte. Skulle inte Neuer spelar heter ersättarna Ter Stegen i Barcelona och Kevin Trapp i PSG. Målvakter av yttersta världsklass även där. VMs bästa målvaktsuppsättning helt klart.

Backar - Betyg 4 av 5

Bayern har i stort sett hela sin ordinarie backlinje med i VM och med Mats Hummels har man den självklare ledaren. Dock så är ytterbackarna inte i absoluta världsklass. Där finns det bättre spelare i andra lag som skulle platsa. Men i mittförsvaret är det välbeställt med duktiga mittbackar.

Mittfält - Betyg 5 av 5

Med Kroos, Özil och Sane på mitten är det inte många lag som matchar en sån uppsättning. Det finns goda ersättare om några av dessa spelare skulle bli skadade. Spelare som Emre Can och Götze fick t.ex inte plats i truppen. Tysklands mittfältare är fysiskt starka och det gäller för de svenska spelarna att få stopp på dom.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Thomas Müller börjar bli lite till åren men är en pålitlig målskytt och har vunnit skytteligan i VM förr. Annars är det nye Timo Werner som man har som alternativ lägst fram. Tyskland brukar oftast spela med en ensam topp och väldigt offensiva mittfältare. Så målskyttet blir nog lite utspritt. En riktig världsklassanfallare saknas dock i vårt tycke.

Total betyg Tyskland = 18 av 20