Grupperna i Fotbolls VM 2018

Fotbolls VM 2018 spelas i Ryssland med start den 14 Juni 2018. I VM spelar 32 lag vilket innebär att i 8 st grupper finns 4 lag i varje. Sverige hamnade i Grupp F tillsammans med Tyskland, Mexico och Sydkorea.

Fotbolls VM

Grupper Fotbolls VM 2018

Nu är VM äntligen här och här ser ni alla VM grupperna.

Grupp A: Ryssland, Saudiarabien, Egypten, Uruguay
Grupp B: Portugal, Spanien, Marocko, Iran
Grupp C: Frankrike, Australien, Peru, Danmark.
Grupp D: Argentina, Island, Kroatien, Nigeria
Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien
Grupp F: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea
Grupp G: Belgien, Panama, Tunisien, England
Grupp H: Polen, Senegal, Colombia, Japan.

Sveriges Grupp Fotbolls VM 2018

Sverige hamnade i Grupp F och det får ses som en medelsvår grupp där Världsmästarna Tyskland är storfavoriter. Efter det kommer Mexico och Sverige som många tror kommer göra upp om den sista platsen. Sydkorea är det lägst rankade laget och får ses som en outsider. Vi kommer nu gå igenom lag för lag i Sveriges grupp:

Tyskland är stora favoriter och de är dessutom regerande Världsmästarare och Confederations Cup-mästare. Förbundskaptenen Joachim Löw har lyckats med att göra en generationsväxling och har ett mycket ungt och spännande lag på gång. Det finns även många rutinerade spelare kvar att luta sig mot som till exemper Manuel Neuer i mål och Hummels i backlinjen. Toppat med Götze, Müller och Draxler där fram har Tyskland ett mycket starkt lag. Vi tror att Tyskland tar sig vidare relativt enkelt från gruppen och spelas som vinnare av hela VM till oddset 5,75 hos Bethard

Mexiko har den stora stjärnan Hernandez och den något ålderstigna Rafa Marquez att luta sig mot i övrigt är det inte många namnkunniga spelare som Mexico har att tillgå. De spelar ändå en attraktiv och offensiv fotboll och blir svåra att tas med. Mexico har dock en stor rutin av VM och har tagit sig vidare från samtliga VM man ställt upp med sedan 1990. Kan bli en svår nöt för Sverige att knäcka.

Sverige stod för en stor bragd när man först lyckades komma före Holland i Vmkvalet och sedan slå ut Italien i playoff. Med Janne Anderssons grovjobbarlag får inga lag något gratis. Sverige kan i sina bästa stunder rubba även de bästa lagen och får spelarna en formtopp finns det goda chanser att ta sig vidare från gruppen. Vi tippar att Sverige spelar kryss mot mexico och vinner mot Sydkorea. Förhoppningsvis räcker det för avancemang.

Sydkorea är det lägst rankade laget i Grupp F och får ses som en outsider. Den stora stjärnan Heung min Son spelar i Tottenham och är någon som Sverige och de övriga lagen får hålla koll på. Sydkorea har en ny förbundskapten så det är svårt att säga var dom står i nuläget. Klart är att de har rutin från tidigare VM då man spelat bra. Lutar ändå åt att de får svårt att ta sig vidare från gruppen.

Går vidare: Vi tippar att Tyskland och Sverige tar sig vidare från grupp F

Grupp A i Fotbolls VM 2018

Ryssland är värdnationen som har fått en av de lättaste grupperna på papperet. Har satsat mycket och har publiken i ryggen. En favorit att ta sig vidare från Grupp A.

Saudiarabien är Grupp A:a strykpåse och inte många tror att de ska kunna skrälla och ta sig vidare. Får nog svårt att vinna många matcher.

Egypten har storstjärnan Salah i Liverpool att lita på och har han en bra turnering kan han ensam lyfta Egypten till avancemang. Bakom Salah är det dock tunt med stjärnor och Egypten får ses som en outsider

Uruguay med Suarez som den stora stjärna. Sydamerikanska lag har alltid bra lag och de är tillsammans med Rysslan andrahandsfavoriter att ta sig vidare från gruppen.

Går vidare: Vi tippar att Uruguay och Ryssland tar sig vidare från grupp A

Grupp B i Fotbolls VM 2018

Portugal med Cristiano Ronaldo är favoriter i Grupp B tillsammans med Spanien. Har ett mycket starkt lag och blir att räkna med i VM.

Spanien är ett av de bättre lagen i hela VM och ska inte ha några problem med att ta sig vidare från gruppen. Har ett mycket ungt och spännande landslag på gång som kan dominera länge.

Marocko får tillsammans med Iran rikta in sig på att undvika att bli sist i Grupp B. har inte mycket att hämta mot vare sig Spanien eller Portugal.

Iran är det lägst rankade laget i gruppen och ska få det svårt mot de övriga tre lagen. Kanske kan de gneta sig till en poäng mot Marocko, mer blir det nog inte.

Går vidare: Vi tippar att Spanien och Portugal tar sig vidare från grupp B

Grupp C i Fotbolls VM 2018

Frankrike med Pogba, Griezmann och alla övriga stjärnor är storfavoriter att vinna Grupp C. Om laget spelar ihop sig kan de bli en utmanare längre fram i turneringen också.

Australien är den här gruppens sämsta lag på papperet. Men australiensarna har allt att vinna och en kämparglöd som kanske kan räcka långt. Vi tror dock att de får respass redan i gruppspelet.

Peru är den stora skrällen från det sydamerikanska kvalet. Där slog man ut erkänt duktiga lag som Chile och Paraguay. Får slåss med Danmark om plats två i gruppen.

Danmark har i Christian Eriksen en riktig playmaker. Kan han va i god form under VM så finns det stora chanser att man kan utmana om andraplatsen i Grupp C. I övrigt har Danmark flera bra spelare ute i Europa.

Går vidare: Vi tippar att Frankrike och Danmark tar sig vidare från grupp C

Grupp D i Fotbolls VM 2018

Argentina och Messi kan om allt stämmer vara en av utmanarna att vinna hela VM. Dock så har det på sistone inte sett så bra ut i landslaget. Kvaliten framåt finns absolut för Argentina och det borde räcka för att ta sig vidare från gruppen.

Island har gjort det bra som har tagit sig till landets första VM. Blir nog svårt att ta sig vidare från denna svåra grupp. Vi tror att Island får åka hem direkt efter gruppspelet.

Kroatien är det lag som de flesta tror kan ta sig vidare till slutspel. Har många svåra matcher i gruppspelet men om Modric och hans lagkamrater får till det kan de vinna över alla lag i turneringen.

Nigeria Är vädligt svårlästa och det kan bli både fågel eller fisk för detta afrikanska lag. Har många talangfulla spelare men frågan är om de får ihop det till ett lag.

Går vidare: Vi tippar att Argentina och Kroatien tar sig vidare från grupp D

Grupp E i Fotbolls VM 2018

Brasilien är alltid bra i VM och en av favoriterna till att vinna. Med Neymar tillbaka från skada får man en extra dimension i ett redan komplett lag. Bör kunna ta sig vidare relativt enkelt från gruppen.

Schweiz hade ett imponerande VM-kval där man spelade mycket taktiskt och stabilt. Har ett spännande lag på gång och kan nog överraska många lag i VM. Får ses som en lite outsider att ta andra platsen i gruppen.

Costa Rica kommer få det svårt att ta sig vidare då övriga lagen i Grupp E är för starka. Det blir nog respass direkt för costaricanerna.

Serbien får slåss tillsammans med Schweiz om att möjligen ta en andraplats i gruppen bakom Brasilien. Får nog svårt och slutar på en tredje plats.

Går vidare: Vi tippar att Brasilien och Scwheiz tar sig vidare från grupp E

Grupp G i Fotbolls VM 2018

Belgien var rankade som världens bästa lag för något år sen och har spelare i världsklass på varje position. Spelare som Hazard och De Bruyne blir nyckelspelare. Bör kunna ta sig vidare relativt enkelt från gruppen.

Panama är nog gruppens stora slagpåse och vi ser inte nån chans att ta sig vidare för Panama. Blir till att hålla nere siffrorna och kanske få in sitt första VM-mål!

Tunisien är ett obehagligt lag att möta och kan vara svårslagna. De jobbar hårt för varandra men vi tror nog att England och Belgien till slut blir för svåra. Tunisien åker ut i gruppspelet.

England är alltid favoriter på hemmaplan men kommer aldrig riktigt fram. Har en helt ok trupp och med Kane har man en av de bästa avslutarna i världen. Kommer nog at klara sig vidare från gruppen i alla fall.

Går vidare: Vi tippar att England och Belgien tar sig vidare från grupp G

Grupp H i Fotbolls VM 2018

Polen får lita till Robert Lewandovski och hans målskytte. Bayerns anfallstjärna bär Polen själv och det kan räcka långt och en slutspelsplats är inom räckhåll i denna jämna grupp.

Senegal är det lag som har störst chans av de afrikanska lagen att ta sig vidare. Blir jämnt och svårt att sia om men Sadio Mané bör vara i högform för att det ska gå vägen.

Colombia har James Rodrigues och ett antal till mycket talangfulla spelare. Kan de komma upp i 2014 års form kan det räcka långt. Bör ha chans på avancemang.

Japan Japan har ett snabbt och teknisk lag som alltid. Vi tror nog att de väger för lätt i gruppen och får se sig utslagna.

Går vidare: Vi tippar att Polen och Colombia tar sig vidare från grupp H