Grupperna i Fotbolls VM 2018

Fotbolls VM 2018 spelas i Ryssland med start den 14 Juni 2018. Grupperna kommer vara 8 stycken med 4 lag i varje. Lottningen av grupperna skedde den 1 december 2017 i Moskva och du ser alla grupperna nedan. Sverige hamnade i Grupp F tillsammans med Tyskland, Mexico och Sydkorea.

Fotbolls VM

Grupper Fotbolls VM 2018

Nu är lottningen till Fotbolls VM klar och så här blev lottningen.

Grupp A: Ryssland, Saudiarabien, Egypten, Uruguay
Grupp B: Portugal, Spanien, Marocko, Iran
Grupp C: Frankrike, Australien, Peru, Danmark.
Grupp D: Argentina, Island, Kroatien, Nigeria
Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien
Grupp F: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea
Grupp G: Belgien, Panama, Tunisien, England
Grupp H: Polen, Senegal, Colombia, Japan.

Sveriges Grupp Fotbolls VM 2018

Sverige hamnade i Grupp F och det får ses som en medelsvår grupp där Världsmästarna Tyskland är storfavoriter. Efter det kommer Mexico och Sverige som många tror kommer göra upp om den sista platsen. Sydkorea är det lägst rankade laget och får ses som en outsider. Vi kommer nu gå igenom lag för lag i Sveriges grupp:

Tyskland är stora favoriter och de är dessutom regerande Världsmästarare och Confederations Cup-mästare. Förbundskaptenen Joachim Löw har lyckats med att göra en generationsväxling och har ett mycket ungt och spännande lag på gång. Det finns även många rutinerade spelare kvar att luta sig mot som till exemper Manuel Neuer i mål och Hummels i backlinjen. Toppat med Götze, Müller och Draxler där fram har Tyskland ett mycket starkt lag. Vi tror att Tyskland tar sig vidare relativt enkelt från gruppen och spelas som vinnare av hela VM till oddset 5,75 hos Bethard

Mexiko har den stora stjärnan Hernandez och den något ålderstigna Rafa Marquez att luta sig mot i övrigt är det inte många namnkunniga spelare som Mexico har att tillgå. De spelar ändå en attraktiv och offensiv fotboll och blir svåra att tas med. Mexico har dock en stor rutin av VM och har tagit sig vidare från samtliga VM man ställt upp med sedan 1990. Kan bli en svår nöt för Sverige att knäcka.

Sverige stod för en stor bragd när man först lyckades komma före Holland i Vmkvalet och sedan slå ut Italien i playoff. Med Janne Anderssons grovjobbarlag får inga lag något gratis. Sverige kan i sina bästa stunder rubba även de bästa lagen och får spelarna en formtopp finns det goda chanser att ta sig vidare från gruppen. Vi tippar att Sverige spelar kryss mot mexico och vinner mot Sydkorea. Förhoppningsvis räcker det för avancemang.

Sydkorea är det lägst rankade laget i Grupp F och får ses som en outsider. Den stora stjärnan Heung min Son spelar i Tottenham och är någon som Sverige och de övriga lagen får hålla koll på. Sydkorea har en ny förbundskapten så det är svårt att säga var dom står i nuläget. Klart är att de har rutin från tidigare VM då man spelat bra. Lutar ändå åt att de får svårt att ta sig vidare från gruppen.